Sari la conținut
Noaptea, descoperă 5 sfaturi pentru un condus fără probleme
Noaptea, descoperă 5 sfaturi pentru un condus fără probleme

Noaptea, descoperă 5 sfaturi pentru un condus fără probleme

Noaptea, descoperă 5 sfaturi pentru un condus fără probleme. Vederea joacă rol important în conducerea unui autovehicul, mai ales noaptea. Strălucirea emisă de faruri îngreunează conducerea pe timp de noapte?

Odată cu încheierea verii, zilele vor fi mai scurte, iar nopțile se vor prelungi pe mai multe ore decât ne dorim. Fie că este o mașină care îți distrage atenția pe timp de noapte sau că te întorci târziu de la serviciu, conducerea pe timp de noapte este dificilă pentru majoritatea dintre noi.

Să descoperim în acest articol de blog oferit de agenția pentru optimizare SEO cum este recomandat să abordați șofatul pe timp de noapte. După cum se știe, prevenția este importantă, mai ales în cazul conducerii unui autoturism pe timp de noapte.

De ce este noaptea o problemă pentru șofat?

Conducerea nocturnă confortabilă depinde pur și simplu de cât de bună este viziunea dvs. Cu toate acestea, cu raze puternice de la faruri și semne stradale, persoanele cu viziune 20/20 nu reușesc nici să se acomodeze.

Din cauza întunericului intens, aproximativ 90% din claritate scade în timp ce conduceți noaptea.

Percepția profundă a schimbării uriașe, viziunea periferică și recunoașterea culorilor se aruncă și creează o luptă intensă între direcție și viziune. Mai mult decât atât, suntem în mod natural mai puțin “în alertă” pe timp de noapte.

Cu un mic inconvenient în vedere și claritate, conducerea pe timp de noapte se poate transforma într-o situație fatală.

Persoanele în vârstă prezintă un risc mai ridicat de a conduce vehiculul pe timp de noapte din cauza scăderii naturale a clarității vederii odată cu vârsta. Prin urmare, pentru a evita astfel de situații în viitor, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să conduceți ușor noaptea.

Top 5 sfaturi pentru a conduce în condiții de siguranță noaptea

1. Evitați să priviți în farurile mașinilor care se apropie

După cum știți, maestrul autor al conducerii pe timp de noapte nu este altul decât farul, și ar trebui să îl evităm. Atunci când traficul de pe sensul opus se apropie, încercați să păstrați privirea spre marcajul dintre sensurile de mers sau să priviți drept înainte.

Uită-te oriunde există mai puțină strălucire și mai multă claritate decât să te uiți direct în faruri.

Se susține că privirea în lumini puternice ne modifică vizibilitatea pe timp de noapte. Cantitatea copleșitoare de lumină intensă provoacă orbire temporară. Devine din ce în ce mai dificil pentru ca ochii să se recupereze și să se adapteze de la lumina puternică la lumina slabă.

Prin urmare, este recomandat de medici să vă îndepărtați ochii de pe faza lungă care se apropie și să-i fixați în locuri în care este mai puțină amenințare vizuală.

2. Purtați ochelari antireflex (AR) în timp ce conduceți noaptea

Acoperirea antireflexivă a ochelarilor este întotdeauna o alegere inteligentă.

Mulți dintre noi purtăm ochelari de vedere și este deosebit de dificil să rămânem fără orbire în timp ce conducem, comparativ cu persoanele fără ochelari. Cu toate acestea, odată cu introducerea stratului AR, conducerea pe timp de noapte devine confortabilă și clară.

Acoperirea AR este dezvoltată cu tehnologie de diagnosticare a frontului de undă care elimină strălucirea, halourile și orice alte raze care vă distrag atenția. Acoperirea AR nu doar că vă va reduce strălucirea din față, ci o previne și pe cea din spate.

Lentilele acoperite cu AR nu sunt doar pentru persoanele care poartă ochelari de vedere. De asemenea, ajută la îmbunătățirea vederii pentru toți șoferii, chiar și pentru cei fără lentilele corective. Comercianții cu amănuntul de ochelari oferă acoperire AR la ochelari cu prescripție medicală și fără prescripție medicală pentru o vedere îmbunătățită.

Pe de altă parte, un astfel de strat protector poate veni cu unele taxe suplimentare. Dacă aveți noroc, puteți descoperi magazine care oferă strat antireflexiv, anti-UV, anti-zgârieturi și rezistență la impact, toate acestea la prețuri reduse.

3. Reduceți lumina din tabloul de bord al mașinii

Așezată chiar sub ochi, lumina bordului dvs. vă afectează în mod semnificativ vederea. Cu toate acestea, lumina emisă de tabloul de bord ajunge la ochii tăi și poate fi atât de puternic aprinsă încât să provoace o stare de încordare pentru ochi.

Prin urmare, este inteligent pentru tine să-ți reduci intensitatea tabloului de bord suficient de mult pentru a vedea confortabil înainte.

4. Reduceți viteza de deplasare pe timp de noapte

Viteza e un factor semnificativ în asigurarea siguranței maxime pe timp de noapte. Chiar și viteza dvs. standard de conducere poate fi periculoasă pe drum pe timp de noapte. De aceea recomandat este să conduceți cât mai încet posibil, fără a perturba fluența traficului.

Conducerea mai rapidă duce la “bombardarea” intensă a farurilor în ochi și îngreunează în plus detectarea oricăror pericole. Prin urmare, viteza redusă este o opțiune mai sigură. Aceasta vă ajută la identificarea pietonilor aflați în trecere și puteți evita eficient orice coliziune.

5. Rămâneți atent și activ când conduceți noaptea

Iată sfatul înțelept suprem pentru majoritatea șoferilor care conduc noaptea. Deoarece nu există nicio linie directivă de siguranță fără a menționa “alcoolul”, alegerile noastre de top ar putea să nu o susțină suficient de mult.

Trebuie să ai grijă de bețivi sau de “piloții” de pe drum. Pe de altă parte, este în egală măsură și responsabilitatea ta să rămâi treaz și alert. Oamenii care muncesc târziu sunt în mare parte obosiți și mai puțin activi în timp ce conduc.

Prin urmare, o ceașcă de cafea ar ajuta considerabil.

Dar, dacă sunteți împotriva oricărui aport de cofeină, puteți lucra la trecerea la o dietă mai sănătoasă. Consumați alimentele bogate în carbohidrați, proteine ​​și cele ce vă fac mai puțin predispus la somnolență.

De asemenea, se consideră că v-ați odihnit suficient și nu sunteți lipsit de somn. În astfel de cazuri, puteți apela la un prieten sau coleg de muncă alături de care vă puteți deplasa. În acest mod se pot evita orice riscuri de evenimente nefericite.

Concluzie

Iată, acestea au fost cele 5 sfaturi utile pentru orice conducător auto care trebuie să șofeze pe timp de noapte. Nu uitați! Siguranța trebuie să fie pe primul loc atunci când vă urcați la volan. Nimic nu merită mai mult pe lumea asta decât integritatea dvs. fizică.

Sunteți în căutarea unor servicii SEO sau de web design pentru afacerea dvs.? Aveți magazine online cărora le lipsește vizibilitatea în motoarele de căutare? Efectuați în test optimizare și intrați în contact cu această agenție de optimizare SEO.

Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp!

Înapoi sus
Căutare