Validare HTML5 - Optimizare Web Profesionala

by Optimizare SEO
11 ani ago
1563 Views

In domeniul Web Design, Optimizare si Promovare web, apar tot felul de noutati pe care ar trebui sa le luam in considerare. Toate aceste noutati, sunt create de specialisti in acest domeniu, care pun accent pe incarcarea cat mai rapida a paginilor Web, in browsere si pentru a oferi crawlerelor o navigare mai usoara si eficienta in site. In materialul de astazi, am sa ma refer la HTML5, un fel de HTML mai avansat care intr-adevar are cate schimbari importante. Pentru ca un site Web, sa fie valid HTML5, ar trebui sa sufere cateva modificari. Cateva dintre aceste modificari am sa le discut in acest articol si cu siguranta va va ajuta.

Iata cum arata un antet normal din cod-ul sursa al unei pagini Web si care a suferit modificari in HTML5:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="ro-ro" lang="ro-ro" dir="ltr" >
<head>

Modificarea pentru validare HTML5, ar trebui sa arate cam asa:

<!DOCTYPE html>
<html dir="ltr" lang="ro-RO">
<head>

O alta problema intalnita in validarea HTML5, este atributul „type”, care se foloseste la descrierea unui link si pe care nu il mai putem folosi. Problema la validarea HTML5, este si la dimensiunea imaginilor care ar trebui data din CSS. Am sa va dau un exemplu de dimensionare a unei imagini pe care o vom aseza intr-un articol in partea dreapta sau stanga. Pentru alinierea unei imagini in partea stanga, va trebui sa punem urmatorul cod in fisierul CSS:

.post .thumbnail{background:none repeat scroll 0 0 #FFFFFF;border:1px solid #E2E2E2;margin-top:0;padding:4px;}
.alignleft{float:left;margin:10px 20px 10px 0;width:auto;}

Aici puteti testa site-ul daca este valid HTML5: Test HTML5 

Etichete: , ,