Securitate WordPress - Securitate Site Web - Optimizare SEO

by Optimizare SEO
8 ani ago
3870 Views

Securitate WordPress – am mai discutat pe unul din site-urile noastre despre securitatea unui website dezvoltat pe platforma WordPress. Am creat acest articol pentru ca foarte multe persoane sau companii folosesc platforma WordPress, la site-uri de prezentare, blog-uri, magazine online sau chiar portaluri de anunturi. Vizitati ultimul proiect Cazinouri Online. Un website specializat in recenzii pentru cazinourile online din Romania.

Siguranta unui website este legata in general de parola utilizata la sistem si ascunderea paginii de logare insa, nu este suficient la ora actuala. Pentru platforma WordPress, puteti folosi diverse plugin-uri, care va ajuta sa securizati website-ul.

Problema este ca daca folositi prea multe plugin-uri, website-ul Dvs., se va incarca destul de greu in browser. In general, firmele de hosting aloca o memorie de 40M, pentru un website instalat si nu este suficient daca folosim mai multe plugin-uri care fac diverse servicii. Exista foarte multe plugin-uri care consuma memorie multa. Inainte de a dezvolta subiectul „Securitate WordPress”, am sa arat cum putem mari memoria alocata de server si modul in care testam plugin-urile care consuma resurse foarte multe.

In sistemul de fisiere WordPress, va trebui sa cautam fisierul wp-config.php si sa adaugam urmatorul cod:


define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '128M' );

In cazul in care acest cod, nu mareste memoria de la 40M, la 64 sau 128 (in functie de cerintele sistemului Dvs.), va trebui sa discutati cu firma de hosting, sa permita update-ul de memorie alocata site-ului. Pentru controlarea memoriei alocata va trebui sa creati un fisier PHP, in care sa adaugati un cod, il urcati pe server si il accesati din browser.

Cod pentru informatii server:


<?php phpinfo(); ?>

Fisierul respectiv il puteti descarca de pe serverul nostru si sa il adaugati in sistemul de fisiere WordPress, acolo unde se afla si fisierul wp-config.php, dupa care scrieti in browser – http://numele-site-ului-dvs.ro/info.php. Aici va trebui sa cautati campul cu – „memory_limit”, care in mod normal este de 40M. Descarcati fisierul INFO.PHP

OK! Lucruri mai serioase – SECURITATE WORDPRESS

Pentru cateva minute de lucru la website-ul nostru, nu merita sa riscam pierderea datelor. Hakerii, folosesc tot felul de softuri speciale pentru atacarea unui website si cred ca ar trebui sa ne luam toate masurile de siguranta prin studierea articolelor despre securitate WordPress. Dupa instalarea platformei WordPress, la logarea in panoul de administrare va trebui sa folosim un nume de utilizator si o parola. Din punctul meu de vedere acest lucru nu este suficient! Exista un plugin care se numeste – Stealth Login Page, care ne da posibilitatea adaugarii unui cod de siguranta. Codul de siguranta va trebui sa il adaugati in configurarea acestul plugin si la autentificarea in website, vom avea:

  1. Nume utilizator
  2. Parola WordPress
  3. Cod de securitate

In acest mod, este destul de greu sa avem probleme. Probleme legate de securitate WordPress, sunt destul de multe in Internet si mai ales din cauza administratorilor care nu au cunostinte suficiente pentru configurarea platformei WordPress, sau cunostinte de optimizare SEO. In primul rand, problemele vin de la utilizarea numelui de utilizator „admin”, este un lucru foarte grav apoi, parolele folosite sunt de ex. „gigi23”, sau „1234”, etc. O parola trebuie sa fie de genul – $%76GHt@12=+Z13. Haideti sa facem un test cu un configurator de parole care sa ne spuna in cat timp se poate afla o parola simpla si una complicata, cu un computer care foloseste softuri de acest gen!

  1. Parola gigi23 – aproximativ 180 Secunde.
  2. Parola $%76GHt@12=+Z13 – Aproximativ 4476650254127 Ani!

Interesant nu? Este foarte important sa folosim o parola cat mai grea pentru evitarea problemelor. La logarea in website-ul nostru am adaugat si un cod de securitate WordPress, in afara codului de autorizare. Acest cod de securitate se genereaza automat la fiecare logare. In plus, daca o persoana incearca sa atace website-ul nostru, dupa adaugarea unei parole sau cod de securitate gresit de 2 ori, IP-ul se blocheaza, adica respectivul nu mai poate accesa website-ul nostru pentru cel putin 60 de minute. Mai mult, calea catre pagina de logare este aproape imposibil de gasit – nu exista /admin sau wp-admin, wp-login.php, etc. Iata cum arata pagina de logare in site:

Daca aveti sau ati mai avut probleme de securitate WordPress si nu stiti cum sa aveti un website bine securizat, ne puteti contacta pentru aplicarea unui serviciu de securitate si va garantam ca nu veti avea probleme. In articolul urmator voi discuta despre securitatea fisierelor si a directoarelor din WordPress, o alta problema cu care se confrunta foarte multi administratori de website-uri.

Etichete: , , ,