Parallelize downloads across hostnames | Accelerare Website

by Optimizare SEO
11 ani ago
1582 Views

Parallelize downloads across hostnames – Cateva cuvinte despre modul in care putem accelera viteza de incarcare a paginii noastre Web. Incarcarea imaginilor Web, dintr-un alt subdomeniu sau domeniu. La testele facute cu Page Speed, cateva procente din viteza de incarcare a paginii erau luate din cauza cererilor de incarcare a imaginilor din site-ul meu. Rezolvarea problemei nu este foarte grea, trebuie doar sa aveti acces pe serverul in care este hostata pagina web, sau sa creati un subdomeniu cu ajutorul firmei sau persoanei la care aveti pagina dvs. web.

Expert SEO Google

In cazul in care aveti posibilitatea intrarii pe server, aveti de dat doar cateva comenzi. In cazul meu procedura a fost urmatoarea:

Am creat un director cu numele images.computerscom.ro, pe serverul meu web,

[root@expertseo ~]#sudo mkdir /var/www/images.computerscom.ro -p

Am mers in directorul respectiv,

[root@expertseo ~]#cd /var/www/images.computerscom.ro

Am creat o legatura intre directorul creat si directorul meu de imagini din pagina web, www.computerscom.ro. Imaginile pe site-ul www.computerscom.ro, se incarcau din directorul, /var/www/computerscom.ro/images/. Prin intermediul urmatoarei comenzi am creat o legatura intre directorul de imagini din site-ul www.computerscom.ro si directoarul creat anterior images.computerscom.ro

[root@expertseo images.computerscom.ro]#sudo ln -s /var/www/computerscom.ro/images .

Atentie ! Comanda trebuie sa fie data corect, nu uitati de spatiul de la sfarsitul comenzii si punctul din comanda ! In acest mod am creat legatura dintre directorul de imagini al paginii web, www.computerscom.ro si subdomeniului images.computerscom.ro. Daca veti merge in directorul pentru care ati creat legatura, veti vedea ca sa creat un director images, exact cu ce contine directorul de imagini din site-ul dvs. Urmatorul pas este doar sa dati calea catre imagini catre noua locatie a imaginilor.

In cazul meu in loc de http://www.computerscom.ro/images/logo.png va fi http://images.computerscom.ro/images/logo.png.

Acest lucru il puteti face cu mai multe subdomenii din care sa incarcati imaginile din site si va disparea la testele urmatoare cu Page Speed " Parallelize downloads across hostnames", imaginile din site vor fi incarcate din subdomeniul creat. Eu am creat trei subdomenii pentru imagini si incarc si imaginile template-ului Joomla, tot dintr-un subdomeniu. Incercati si veti avea o viteza de incarcare a paginii mult mai mare. Puteti crea si un fisier .htaccess in care sa specificati compresarea imaginilor, sau un fisier robots.txt, in care sa interziceti motoarelor de cautare sa indexeze imaginile din subdomeniu, pentru a nu risca crearea de duplicate content.