Optimizare WordPress | Cum optimizam o platforma WordPress

by Optimizare SEO
11 ani ago
1564 Views

Optimizare WordPress


Optimizarea platformei WordPress

Optimizare WordPress – pentru ca avem experianta in acest domeniu, am sa va dau cateva din secretele de optimizare WordPress. Aceasta platforma, este una dintre cele mai bune si mai usor de administrat, exista plugin-uri pentru aproape orice domeniu, se poate instala si in limba romana, articolele create sunt indexate foarte repede in motoarele de cautare. Dupa instalarea platformei WordPress, primul lucru si cel mai important este activarea URL-urilor prietenoase (SEO Friendly). In partea stanga al panoului de administrare, accesati „Legaturi Permanente” si bifati optiunea „Structura Personalizata”. In casuta laterala adaugati  /%postname%/ . In acest mod, URL-urile din site-ul Dumneavoastra, vor fi de forma „http://www.computerscom.ro/articole-seo/”

Urmatorul lucru, la fel de important este crearea categoriilor. In functie de domeniul activitatii blog-ului, creati categorii si obligatoriu mentionati la descrierea categoriei ce va contine categoria respectiva. In cazul meu, am creat o categorie „Articole SEO” si la descriere am adaugat urmatorul text – „Articole SEO si Documentatii de Optimizare sau Promovare Web pentru motoarele de cautare”. Nu uitati sa redenumiti categoria default, instalata de WordPress, numele si URL-ul.

In continuare vom instala un plugin, care ne ajuta sa adaugam descriere, titlu si cuvinte cheie pentru fiecare articol sau pagina creata. Eu am optat pentru plugin-ul All in One SEO Pack, sau SEO by Youast, care din punctul meu de vedere este unul din cele mai stabile plugin-uri. Cateva din setarile de baza ale acestui plugin sunt :

Restul optiunilor le puteti lasa implicit, sau le puteti modifica in functie de modul in care doriti utilizarea acestor optiuni. La crearea articolelor, in partea de jos veti avea optiuni pentru titlu, descriere si cuvinte cheie. In acele campuri va trebui sa adaugati un text relevant care sa aiba legatura cu articolul respectiv. Acest plugin ne ajuta foarte mult pentru ca arata numarul de caractere ramase la scrierea titlul-ui sau descrierii.

Dupa indicatiile de mai sus, ar trebui sa treceti la combinarea fisierelor CSS si JavaScript. Acest lucru este un pic mai complicat, insa cu atentie se poate face corect. Un articol despre combinarea fisierelor CSS si JavaScript aveti aici: Combinarea fisierelor CSS . Daca acest lucru vi se pare complicat sau nu dispuneti de timp, puteti utiliza foarte bine un plugin care face acelasi lucru numai ca, din punctul meu de vedere orice plugin instalat poate scade cateva procente din viteza de incarcare a site-ului in browser. Nu toate plugin-urile fac acest lucru, insa este indicat sa folositi cat mai putine. Plugin-ul de combinare a fisierelor se numeste wp-minify si il puteti descarca de aici: WordPress Wp-Minfy

Etichete: , , ,