Optimizare Web | Page Speed si .htaccess pentru accelerare

by Optimizare SEO
12 ani ago
1674 Views

Optimizare Web si .htaccess – Pentru ca este primul articol din anunl 2011, m-am gandit sa fac un material despre optimizarea paginilor Web. Pe site-ul meu mai exista cateva articole din acest domeniu, insa acesta este un pic mai special. Am sa ma refer la .htaccess si la Page Speed. Inainte de toate, reamintesc celor care se ocupa de optimizare Web, ca nu ar trebui sa aduca modificari majore la site-uri sau sa lucreze pe pagini web online fara modificarea fisier-ului robots.txt. In cazul in care instalati un CMS, sau o pagina web in HTML, PHP si nu ati interzis motoarelor de cautare indexarea site-ului, acesta va fi vizitat si indexat cu paginile web nefinisate. In fisierul robots.txt, ar trebui sa existe doar:

  • User-agent: *
    Disallow: *

In acest mod crawlerele nu vor indexa paginile nefinisate, iar dupa terminarea serviciilor de optimizare, se pot pune codurile necesare.

Un alt lucru foarte important la un website, referitor la optimizare web este fisierul .htaccess. In afara de codurile de la instalare, ar trebui sa mai avem cateva finisari necesare unei bune administrari care pot evita multe probleme.

Evitarea duplicate content din cauza slash-ului de la sfarsitul URL-urilor. In acest mod, toate URL-urile, vor fi cu slash la sfarsit:

#Slash la sfarsit URL
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.[a-zA-Z0-9]{1,5}|/)$
RewriteRule (.*)$ http://www.computerscom.ro/$1/ [R=301,L]

Evitarea de duplicate content la interogarea cu www si non www. Chiar daca interogarea paginii se va face fara a scrie www, la inceputul URL-ului, fisierul .htaccess, va directiona catre www:

# De la non www la www
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^computerscom.ro
RewriteRule (.*) http://www.computerscom.ro/$1 [R=301,L]

Redirectionarea de la www, la non www, adica site-ul va fi afisat fara www, la inceputul URL-ului (http://computerscom.ro)

# De la www la non www
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{http_host} ^www.computerscom.ro [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://computerscom.ro/$1 [R=301,NC]

Un alt articol interesant despre optimizare web, gasiti in acest material: Optimizare Web si Page Speed

Alte articole SEO interesante:

 

Etichete: , , ,