Optimizare Site pentru Mobile - PageSpeed Insights

by Optimizare SEO
8 ani ago
1380 Views

Dispopzitive Mobile


Optimizare pentru mobile – daca aveti un website care nu este compatibil cu dispozitivele mobile, ar trebui sa luati in considerare faptul ca pierderea este destul de mare. Nu trebuie sa va ganditi doar la traficul venit de pe aceste dispozitive, trebuie sa va ganditi ca acest lucru a devenit unul din cei mai importanti algoritmi ai motorului de cautare Google.

Din punctul meu de vedere, ar trebui sa respectam cerintele Google, pentru ca peste 95%, din cautarile efectuate in Internet, se fac pe acest motor de cautare. Compatibilitatea cu dispozitivele mobile, este un pas inainte in serviciul de promovare si avantajul unui trafic mai mare pentru ca la ora actuala se folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile si tabletele, pentru navigarea pe Internet.

Aspectul si continutul site-ului Dvs., trebuie sa se incadreze in dimensiunea ecranului unui dispozitiv mobil. Daca testati site-ul si continutul va fi afisat la fel ca pe un display de calculator normal, inseamna ca site-ul nu este optimizat pentru mobile. Navigarea in site trebuie facuta doar in sus si in jos, nu la dreapta si la stanga pentru ca vizitatorul va trebui sa mareasca imaginea pentru a citi continutul.

Optimizare pentru dispozitive mobile

In imaginea din stanga, navigarea in site se va face doar in sus si in jos, iar in imaginea din dreapta va trebui sa marim imaginea pentru a citi continutul. Testul de optimizare SEO, a fost facut cu PageSpeed Insights, o aplicatie gratuita de la Google, care ne ajuta sa vedem procentul de optimizare al unui website.


Testati site-ul Dvs., cu aplicatia noastra…