Optimizare Joomla | SEO Friendly URL si Web Design

by Optimizare SEO
10 ani ago
599 Views

Joomla SEO – dupa crearea fisierului robots.txt (informatii aici ), urmeaza eliminarea articolelor (inclusiv din article trash), eliminarea link-urilor catre Joomla, eliminare Feed-uri, eliminare module care nu sunt necesare, meniuri (inclusiv din menu trash) si la Global Configuration sa adaugati descrierea site-ului si cuvintele cheie.

Dupa aceasta curatare, va trebui sa activam optiunea de URL SEO FRIENDLY. Din meniu, in partea stanga sus, alegem site si intram in Global Configuration. Aici in partea dreapta va trebui sa activam optiunea Search Engine Friendly URLs si Use Apache mod_rewrite apoi intram in root, acolo unde exista fisierele si directoarele site-ului si schimbam numele fisierului htaccess.txt in .htaccess

Acum aveti Joomla curatata si cu URL-uri prietenoase, ramane doar sa instalati o componenta profesionala cu care putem avea un website la standarde SEO superioare. Va sugerez Artio JoomSef, estevarianta Freesaucu plata. Varianta Free, nu are optiuni profesionale, indicat ar fi sa optati pentru varianta full sau sa cautati pe internet o altfel de varianta !! La ora actuala, cea mai stabila varianta pe care eu am testato, este Artio 3.6.5. are optiuni si pentru sitemap, ping pentru Google, Yahoo, Bing si multa alte facilitati.

Detalii instalare si configurare Artio JoomSef, gasiti aici : Artio JoomSef