Optimizarea imaginilor pentru paginile Web | Cum optimizam

by Optimizare SEO
7 ani ago
48 Views

Optimizare Imagini

O pagina Web, se poate incarca foarte greu din cauza imaginilor prea mari. In articolul de fata am creat o imagine cu dimensiunea de 600×421, care are 34,7 KB. Imaginea respectiva este prelucrata in Photoshop si am ales un format asa de mare pentru a putea face diferenta de marime si claritate. Daca imaginile le prelucrati in Photoshop, exista optiune de salvare a imaginilor pentru Web – Save for Web & Devices, de unde puteti alege formatul dorit, JPG, PNG, GIF.

Formatul imaginii se salveaza in functie de ce contine imaginea respectiva, adica daca doresc detalii pentru o poza, nu o pot salva in format GIF, care permite doar 256 de culori. Daca imaginea respectiva nu prezinta un foarte mare interes, adica este un banner din cateva culori, indicat ar fi sa se salveze in format GIF. Am sa va dau cateva exemple din formatele pe care le puteti folosi:

  • – GIF     – maxim 256 de culori, se foloseste la imagini plate, butoane, bannere mici, etc.
  • – JPEG – calitate superioara, se pierde putin din claritatea imaginii.
  • – PNG   – calitate superioara, problema este ca dimensiunea in KB, este mult mai mare si nu este suportata transparenta de IE. Cu acest format se risca incompatibilitatea cu browserul Internet Explor. Nu avem de ales atunci cand sunt necesare.

O alta problema pe care nu toti detinatorii de pagini Web, o stiu este copierea imaginilor din Internet. Imaginile nu pot fi citite, insa motoarele de cautare stiu exact de unde provine imaginea, datorita dimensiunii sau marimii in KB. Indicat este sa modificati aceste imagini ca dimensiune si daca este posibil sa schimbati si formatul sau sa adaugati text peste ea.

Etichete: , , ,