Validare XHTML cu Masca HTML | Secrete SEO Computerscom

by Optimizare SEO
11 ani ago
1263 Views

Validare XHTML, cu masca HTML – Secrete SEO Computerscom

Validare XHTML

Pentru ca vad zi de zi pagini web cu o gramada de erori XHTML si CSS, am creat acest tutorial unic, despre cum putem rezolva aceasta problema si cum putem avea un cod sursa curat si bine aranjat. In general, masca HTML, se foloseste la site-urile statice, insa cu putina munca putem folosi aceasta optiune in orice model de website. Ce avantaje avem !

Masca HTML avantaje:


  • Cod sursa pentru pagina de start curat
  • Posibilitatea de aranjare a text-ului in mod profesional
  • Incarcarea mai rapida in browser
  • Posibilitatea de modificare simpla a continut-ului dintre <head> si </head>. De ex. sunt persoane care doresc sa scoata din cod-ul sursa diverse linii deranjante sau sa adauge ceva la pagina de start.
  • Ridicarea procent-ului la Page Speed

Ce inseamna Masca HTML ! Dupa cum stiti, orice pagina web, este afisata in browser sub cod HTML. Este extrem de importanta pagina de start pentru orice website. Daca este bine optimizata si fara erori, cu siguranta va fi respectata de crawlerele motoarelor de cautare. In general eu lucrez cu Mozila Firefox si am sa dau exemplul din Mozila. Puteti face acest lucru cu orice browser.

Cum procedam pentru crearea unei masti HTML:

  • In meniul din partea de sus a browser-ului accesati View -> Page source
  • Copiati continutul si creati un fisier index.html, cu un editor de text
  • Acum puteti modifica orice in acest fisier. Aranjati text-ul, eliminati ce nu va place sau adaugati
  • Dupa terminarea acestei etape, copiati fisierul index.html in site si la accesarea paginii Dumneavoastra, prima pagina va fi cea modificata, adica browserele citesc intai index.html si dupa aia celelalte.
  • Cand vreti sa treceti pe normal, eliminati index.html si totul va fi ca la inceput.

Optiuni : Exista multe servere care fac hosting si nu stiu administra in mod corect un server. La instalarea sistemelor de operare Linux, in configurarea Apache, este posibil ca la linia DirectoryIndex, sa fie in primul loc optiunea de afisare a fisierelor cu extensia .php. In cazul acesta avati trei optiuni, creati un fisier php.ini si puneti acolo optiunea de afisare a fisierelor index.php (nu merege peste tot), discutati cu cel de la host sa faca acest lucru, sau cea mai simpla metoda pe care o folosesc si eu, este adaugarea unei linii in fisierul .htaccess.

DirectoryIndex index.html index.cgi index.php

Aceasta linie o puteti pune in partea de sus a fisier-ului .htaccess

Pentru validarea index.html, mergeti la XHTML Validator , adaugati URL-ul paginii veb si bifati optiunile – Clean up Markup with HTML TidyValidate error pages si Show Source, apoi in partea de jos a paginii veti gasi cod-ul valid pentru site-ul Dumneavoastra. Copiati acest cod (nu cel cu cifre in stanga, un pic mai jos) si scrieti peste continut-ul index.html. In acest mod erorile din site vor disparea si veti avea un site valid XHTML.

Acestea sunt optiunile de creare Masca HTML, pentru o mai buna administrare a site-ului.

De citit : Securitatea in WordPress

Alte articole SEO interesante: