Joomla SEO - Artio JoomSEF, partea a doua

by Optimizare SEO
10 ani ago
1214 Views

Joomla SEO – Partea a doua Artio

Configurarea artio - Joomla SEO

Dupa cum am specificat in prima parte a articolului Joomla SEO, configurare Artio JoomSEF, optiunile pot ramane la aprecierea Dumneavoastra, eu voi arata doar optiunile de baza pentru Joomla SEO Artio.

  • Rewrite keywords – Daca lasati aceasta optiune dezactivata si veti opta pentru adaugarea altor cuvinte cheie pentru un articol sau pagina, acestea se vor adauga in plus fata de cuvintele cheie adaugate in Joomla. Indicat este sa activati acesta optiune si sa puneti manual cuvintele cheie pentru fiecare articol sau pagina.
  • Rewrite description – Optati pentru activarea acestei optiuni si modificati descrierile pentru articole si pagini.

Cu aceste optiuni, am incheiat configurarea plugin-ului Artio JoomSEF, ramane doar sa activati plugin-ul si sa treceti la configurarea componentei pentru Joomla SEO.

Joomla SEO – Configurarea componentei Artio JoomSEF

Componenta Artio JoomSEF, se instaleaza aproape configurata mai sunt necesare doar cateva optiuni de modificat.

Configurare componenta Artio JoomSEF

Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, eu am modificat doar cateva optiuni pentru Artio JoomSEF Joomla SEO. In primul rand va trebui sa bifati optiunea de activare Joomla Artio JoomSEF.

  • Use Title Alias – Activati aceasta optiune, pentru a avea un alias link, astfel puteti modifica titlul link-ului cum doriti sau se va prescurta automat.
  • Show Category – Este indicat sa activati acesta optiune, pentru a avea in link-urile din site si denumirea categoriei. Astfel veti scapa de duplicate content.

Puteti opta si pentru activarea sectiunilor, insa dupa parerea mea, link-urile vor fi prea lungi. Atentie ! Dupa configurarea Artio JoomSEF si publicarea articolelor sau paginilor in site, daca sunt indexate de Google, optiunile nu mai trebuiesc modificate. O data indexate ele vor avea o cale, de ex. http://www.computerscom.ro/artio/configurare-artio-joomsef, adica numele site-ului, categoria si numele articolului. Daca se opteaza si pentru activarea sectiunii, calea va fi: http://www.computerscom.ro/seo/artio/configurare-artio-joomsef, adica va aparea si numele sectiunii, articolul fiind de negasit la acesta cale. Daca totusi nu aveti de ales si doriti in timp modificarea acestor optiuni, va trebui sa faceti redirect 301, pentru fiecare articol si pagina din site.

Aici inchei si partea a doua despre Joomla SEO, configurarea Artio JoomSEF, urmand sa cititi partea a treia din acest articol

Artio JoomSEF – Joomla SEO

prima parte     partea a treia

8 comentarii

Comments are now closed.