Informatii SEO - Intrebari si raspunsuri Promovare Web

by Optimizare SEO
8 ani ago
376 Views

Informatii SEO

Ce stim despre SEO !

Informatii SEO – Informatii despre acest domeniu, se gasec peste tot in Internet si putem invata destul de usor. Nici nu este extrem de greu, insa trebuiesc respectate niste standarde pentru a avea un website de succes. Foarte multe persoane din acest domeniu ascund modul in care aplica aceste servicii promoveaza un website. Dupa parerea mea, nimeni nu a fost nascut si infasat intr-un scutec SEO ! De undeva au invatat si ei? Acelasi lucru il poate face oricine, cu perseverenta poti ajunge sa promovezi un website singur. Am participat la foarte multe discutii pe forum-uri si cate o data se mai gaseste cate un „Nenea stie tot”, care da raspunsuri de la o foarte mare inaltime. Eu ma intreb – de ce oare ?

Un raspuns corect, pentru un incepator in acest domeniu este un lucru foarte omenesc, parerea mea, nu trebuie sa uiti ca si tu ai fost incepator. In acest articol, voi incerca sa raspund la intrebarile vizitatorilor legate de optimizare SEO, promovare Web sau alte probleme de configurare si instalare a diverselor platforme. Nu le stiu eu pe toate, asa ca astept raspunsuri si de la persoanele avansate in acest domeniu. Daca aveti o problema sau vreti sa stiti mai mult despre SEO, nu ezitati sa intrebati. Eu voi incerca sa dau un raspuns la problema Dumneavoastra.

Etichete: , , ,

10 comentarii

 • Skinnerul spune:

  Am citit pe joomla.org un articol unde ati spus cam cum se optimizeaza Page Speed pentru Joomla. Caut pe acest site si inca nu am gasit doar pentru WordPress. Sunt interesat sa citesc un articol sau poate imi spuneti cateva Componente sau Pluginuri care as putea sa le instalez in CMS Joomla.

  Mai exact, nu am inteles partea cu:

  Optimize images

  Optimizing the following images could reduce their size by 46.2KiB (75% reduction).

  Multumesc in avans.

 • La testele de imagini din Page Speed, se face referire la micsorarea imaginilor si in special la imaginile .png. Daca ai de ex. o imagine .jpg si vei face download la imaginea pe care o optimizeaza Page Speed, vei vedea ca imaginea optimizata nu va mai fi .jpg ci .png. Ei au un optimizator de imagini doar pentru .png. Daca imaginea ta are 24 Kb si alegi versiunea optimizata de Page Speed, vei vedea ca se reduce la mai mult de jumatate. Poti foarte bine, la fiecare imagine data de Page Speed ca si imagine neoptimizata, sa faci download la cea optimizata si sa o copiezi in locul celei vechi. Page Speed, face referire la toate imaginile din pagina de start, adica si cele din template, butoane, imagini de background, etc.

 • About Web spune:

  Am discutat pe LinkedIn intr-un grup despre SEO ca link-urile nu te ajuta la o pozitionare mai buna in SERP. Intrebarea este: Atunci ce ajuta la SERP ?

 • Nu stiu ce discutii ati avut sau cine ar putea spune asa ceva ! Website-urile fara link catre ele, sunt moarte. Daca tu ai un articol important in site si nu pui si 2-3, link-uri catre el, acesta va ramane in urma, sau nu va ajunge in fata altor articole care au link-uri catre ele. Din punctul meu de vedere si al altora, orice link catre site-ul tau sau catre un articol este important. Cand faci inscriere in directoare, sau lasi un comentariu pe un blog, este tot un link catre site-ul tau, numai ca au valori diferite. Pana si de la nofollow, primesti, asa ca nu lasa urechea la toate discutiile !

 • About Web spune:

  Pai, in discutia aia s-a vorbit mai mult despre faptul ca link exchange nu mai ajuta site-urile. De fapt, cand se descopera ca e vorba de link reciproc Google ofera zero link-juice.
  Si nu stiu ce sa zic, eu chiar nu am vazut sa fiu propulsat in SERP de LE (l. exchange), dar social media m-a propulsat. Ce-i drept, pe o perioada scurta.
  Se discuta ca LE si paginile de parteneri nu mai aduc folos deloc. Iar daca vreun competitor descopera ca ai asa pagini, te poate raporta frumos si toate eforturile tale de link building au fost in zadar.

 • sunt de parerea lui @Expert SEO Google

  orice fel de link catre articol sau site este bun, si daca pui 5 – 10 link-uri catre acel articol e tot bine.

  E ceva normal sa nu te ajute un link exchange, daca de pe pagina respectiva pleaca vreo 30 de link-uri exterioare… ce fel de link vrei sa mai fie si ala ? Normal ca nu e luat in seama.

  Link-urile care se fac greu rost alea sunt bune ! Digg, Buzz, Facebook …. citeste mai multe despre social media.

 • Instalati Yoono, pentru Firefox. Este un Add On, excelent, poate publica automat un articol in retelele sociale. Eu il folosesc cu succes si este chiar foarte util.

 • Lucian spune:

  Salut, am o nelamurire in legatura cu continutul dinamic al unui site.
  Care e diferenta de indexare pe google a unui text scris intr-o pagina html si un text dintr-o baza de date, scris intr-o pagina html.
  In primul caz, textul va fi sigur indexat conform regulilor google, dar in cazul 2, in html avem de exemplu select * from xyz….. acest continut va fi scris de catre serverul html in pagina.
  Sunt curios daca si acest continut scris in pagina html din baza de date e indexabil google.
  Multumesc

 • zorbas spune:

  Sigur ca este indexabil ! Exista cazuri in care diverse persoane specializate in programare, pun tot felul de key in bazele de date din script-uri, componente, module, plugin-uri. Acestea la instalare au optiuni de scriere in bazele de date. Un caz cunoscut de mine si discutat pe Internet, este al unui turc, care a spart o componenta Joomla (artio), la instalare acesta avea un link catre el. Problema era ca acel link, nu era afisat in pagina dar daca te uitai in codul HTML, el exista si foarte greu de gasit acea cheie. Indexarea se facea numai ca website-ul a fost scos temporar din Google, din cauza plangerilor si a ramas si fara Page Rank.

Comments are now closed.