Expert WordPress | Instalarea corecta a plugin-urilor

by Optimizare SEO
12 ani ago
1537 Views

Expert WordPress – Instalarea corecta a Plugin-urilor – Dezvoltatorii de plugin-uri pentru platforma WordPress, sunt si ei pe categorii, de la incepatori pana la adevarati experti in programarea web. Instalarea de plugin-uri care nu sunt testate si controlate, pot aduce foarte mari probleme pentru site-ul Dumneavoastra. Am sa va dau cateva exemple din problemele care pot aparea la instalarea plugin-urilor. In primul rand, trebuie sa facem tot posibilul ca pagina noastra web, sa fie valida XHTML, CSS si daca se poate si HTML5. Pentru acest lucru va trebui sa controlam toate posibilitatile pentru a nu avea probleme dupa instalarea plugin-urilor.

Pot spune ca ma pricep foarte bine in acest domeniu si am sa va arat cum ar trebui sa procedati. In primul rand, va trebui sa instalati Page Speed (Articol instalare Page Speed), Download Page Speed , dupa care vom testa ce procent avem inainte de instalare si dupa instalarea de plugin-uri. Exista foarte multe plugin-uri de social bookmarking, care pot sa scada procentul de optimizare si cu 5-7 procente. Acesta este doar un exemplu, plugin-uri care mananca din resurse sunt foarte multe.

Dupa testarea de pierdere a procent-ului de optimizare, va trebui sa facem testele de validare XHTML, CSS si HTML5. In acest mod putem fi siguri daca pagina noastra web, este valida sau pagina in care se instaleaza plugin-ul respectiv.

Validare pagina web, (aici puteti controla daca pagina Dumneavoastra este valida):

Exista plugin-uri care incarca fisiere CSS, sau JavaScript. Orice fisier incarcat in site-ul nostru, scade procent-ul de optimizare. Ce ar t trebui sa facem ! Localizam calea catre fisierul CSS, sau JavaScript, stergem acea cale (in general plugin-urile au un fisier .php, unde exista calea catre fisierele CSS si JavaScript. Copiem continutul din fisierul CSS, al plugin-ului si il introducem in unul din fisierele noastre CSS. Cu siguranta, plugin-ul va lucra la fel si ca avantaj pentru noi este ca nu mai exista o cerere HTML, in plus.

Etichete: ,