Accelerare viteza WordPress | Expert SEO WordPress

by Optimizare SEO
11 ani ago
1674 Views

viteza wordpress

WordPress, in comparatie cu alte platforme gratuite, are foarte multe posibilitati de optimizare a paginilor web. Exista foarte multe plugin-uri pentru acest CMS, pentru care nu se percep taxe si care ne sunt de mare ajutor. In acest articol voi incerca sa descriu un plugin foarte important care ar trebui sa existe pe orice platforma. Sunt sigur ca acest plagin este folosit de multe persoane, insa se poate controla daca este instalat corect. Dupa instalarea si configurarea corecta a acestui plugin, am optinut o viteza mai mare de incarcare a site-ului meu in browser. Se presupune ca Google, va pune accent pe viteza de incarcare a paginilor web in browser si va cataloga site-urile dupa aceste criterii. Un site web configurat corect, ar trebui sa depaseasca 87%, din testele oferite de Page Speed. Daca nu ati instalat Page Speed, va sfatuiesc sa o faceti si sa testati pagina dvs. web. Puteti vedea viteza de incarcare in browser si eventualele erori ale paginilor web care trebuiesc inlaturate. Am specificat in articol-ul Accelerare viteza WordPress si Firefox, exista doua moduri de optimizare a fisierelor din site-ul nostru, manual, adica prin combinarea fisierelor css, php, js, sau cu ajutorul unor plugin-uri. 

Download Wp-Cache Dezarhivati si copiati in /wp-content/plugins/, activati plugin-ul. Daca nu veti avea drepturi de scriere asupra directoarelor wp-cache, veti fi anuntat ce drepturi trebuiesc aplicate directoarelor si calea exacta catre acestea. Daca instalarea si configurarea sa efectuat cu succes, mai ramane sa controlam daca acest plugin lucreaza. Iata ce trebuie sa facem :

 • Deschideti browser-ul dvs.
 • La Firefox, tineti apasata tasta shift si dati un clic pe refresh
 • Intrati in site-ul dvs. pe pagina de start (puteti controla si alte pagini, insa pagina de start este cea mai importanta)
 • In partea de sus a browserul-ui Firefox, alegeti – View -> Page Source
 • Navigati in partea de jos a paginii, pe ultimele randuri si veti vedea timpul de incarcare a paginii respective
<!-- Dynamic Page Served (once) in 0.127 seconds -->

Daca nu veti vedea timpul de incarcare a paginilor web, inseamna ca plugin-ul nu lucreaza. Incercati sa dezinstalati si sa reinstalati wp-cache, sau sa controlati inca o data drepturile de acces la fisiere. Puteti instala Firebug in Firefox, un Add-ons care va ajuta sa optimizarea paginilor web, dupa care instalati Page Speed si corectati eventualele erori din site.

Indicatii !

 1. Asigurati-va ca permisiunile sunt corecte
 2. Controlati /wp-content sa fie (777)
 3. Controlati /wp-content/cache/  sa fie (777)
 4. Controlati /wp-content/plugin/wp-cache/  sa fie (777)
 5. Controlati /wp-content/advanced-cache.phpsa fie  (777)
 6. Adaugati urmatoarea linie  define('WP_CACHE', true); in wp-config.php, situat in directorul radacina

Computerscom Promovare Orange, va ofera servicii de optimizare si promovare web, pagini web, servere Linux, design si redesign site-uri si pagini web profesionale. Nu ezitati sa ne contactati pentru un test de pagina sau site web. Acest test este gratuit.

Cititi: Servicii SEO