WordPress

...articole SEO si Web Design, din aceasta categorie...

Pagespeed Insights pagespeed 100/100 PageSpeed 100/100 pagespeed insights


PageSpeed 100/100 pagespeed 100/100 PageSpeed 100/100 pagespeed 100 100PageSpeed 100/100 – iata ca dupa un an si trei luni revin cu un articol despre PageSpeed Insights, un tool gratuit de la Google, cu care se poate controla cat de bine este optimizat site-ul nostru. Daca veti scrie pe Google, expresia „PageSpeed Insights”, veti vedea ca titlul arata asa – „Web Performance. Learn more about web performance„! Dupa parerea mea si nu cred ca sunt singurul care gandeste asa, Google, nu a angajat persoane incapabile care sa dezvolte diverse tool-uri.

Google PageSpeed Insights, ne arata viteza de incarcare a site-ului nostru in browser, pentru dispozitivele mobile si calculatoare de birou sau laptop-uri. Foarte multe persoane care lucreaza in domeniul SEO, spun ca nu conteaza insa, eu sunt de alta parere.

Oare nu conteaza daca site-ul meu se incarca in 3 secunde sau jumatate de secunda? Internetul pe dispozitivele mobile inca este destul de slab si incarcarea unui website in browser este destul de greoaie, drept pentru care ar trebui sa ne gandim ca optimizand site-ul nostru, putem avea mai multi vizitatori.

PageSpeed 100/100, pentru Computerscom

Website-ul nostru are scor PageSpeed 100/100 si chiar ne bucuram pentru ca acest scor arata cata experienta avem in domeniul optimizare SEO, mai exact – optimizare SEO, on-page. Platforma folosita de noi este WordPress, cel mai bun CMS, la ora actuala. Haideti sa testam Computerscom.ro, cu Google PageSpeed Insights, sa ne convingem!

Procedura de optimizare SEO, on-page, nu este destul de usoara si acesta este motivul pentru care nu prea gasiti website-uri optimizate bine. OK, nu poti avea un scor PageSpeed 100/100, pe orice website insa, macar un 90%, nu? Un specialist in domeniul SEO, poate sa faca acest lucru fara probleme. In cazul in care aveti nevoie de ajutor, nu ezitati sa ne lasati un comentariu sau sa ne contactati in vederea optimizarii site-ului Dvs. Nu aveti decat de castigat si nu trebuie sa aveti scor PageSpeed 100/100, este bine sa depasiti 87-90%. Companiile sau persoanele care ofera servicii de optimizare SEO, ar trebui sa aiba macar un scor PageSpeed 90%, sau mai mult.

Daca Dvs., gasiti site-uri cu un scor bun, noi vom pune un link din aceasta pagina catre site-ul respectiv si scorul PageSpeed Insights. Am fi bucurosi sa avem cat mai multe link-uri catre website-uri optimizate bine.

Notificari Admin WordPress – deranjante sunt notificarile in panoul de administrare si avem o problema atunci cand nu stim cum sa scapam de aceste notificari. Cu cateva zile in urma am creat un magazin online dezvoltat pe platforma WordPress, cu o tema modificata de la WooThemes. Notificarile pentru update-urile de plugin-uri, sau incarcarea in site a unui plugin special creat de cei de la WooThemes, care sa faca update la alte plugin-uri, sunt destul de deranjante. Iata cum putem scapa de aceasta notificare:…

Securitate WordPress Securitate WordPress Securitate WordPress – Securitate Site Web securitate wordpressSecuritate WordPress – am mai discutat pe unul din site-urile noastre despre securitatea unui website dezvoltat pe platforma WordPress. Am creat acest articol pentru ca foarte multe persoane sau companii folosesc platforma WordPress, la site-uri de prezentare, blog-uri, magazine online sau chiar portaluri de anunturi. Siguranta unui website este legata in general de parola utilizata la sistem si ascunderea paginii de logare insa, nu este suficient la ora actuala. Pentru platforma WordPress, puteti folosi diverse plugin-uri, care va ajuta sa securizati website-ul.

Problema este ca daca folositi prea multe plugin-uri, website-ul Dvs., se va incarca destul de greu in browser. In general, firmele de hosting aloca o memorie de 40M, pentru un website instalat si nu este suficient daca folosim mai multe plugin-uri care fac diverse servicii. Exista foarte multe plugin-uri care consuma memorie multa. Inainte de a dezvolta subiectul „Securitate WordPress”, am sa arat cum putem mari memoria alocata de server si modul in care testam plugin-urile care consuma resurse foarte multe.

In sistemul de fisiere WordPress, va trebui sa cautam fisierul wp-config.php si sa adaugam urmatorul cod:


define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '128M' );

In cazul in care acest cod, nu mareste memoria de la 40M, la 64 sau 128 (in functie de cerintele sistemului Dvs.), va trebui sa discutati cu firma de hosting, sa permita update-ul de memorie alocata site-ului. Pentru controlarea memoriei alocata va trebui sa creati un fisier PHP, in care sa adaugati un cod, il urcati pe server si il accesati din browser.

Cod pentru informatii server:


<?php phpinfo(); ?>

Fisierul respectiv il puteti descarca de pe serverul nostru si sa il adaugati in sistemul de fisiere WordPress, acolo unde se afla si fisierul wp-config.php, dupa care scrieti in browser – http://numele-site-ului-dvs.ro/info.php. Aici va trebui sa cautati campul cu – „memory_limit”, care in mod normal este de 40M. Descarcati fisierul INFO.PHP

OK! Lucruri mai serioase – SECURITATE WORDPRESS

Pentru cateva minute de lucru la website-ul nostru, nu merita sa riscam pierderea datelor. Hakerii, folosesc tot felul de softuri speciale pentru atacarea unui website si cred ca ar trebui sa ne luam toate masurile de siguranta prin studierea articolelor despre securitate WordPress. Dupa instalarea platformei WordPress, la logarea in panoul de administrare va trebui sa folosim un nume de utilizator si o parola. Din punctul meu de vedere acest lucru nu este suficient! Exista un plugin care se numeste – Stealth Login Page, care ne da posibilitatea adaugarii unui cod de siguranta. Codul de siguranta va trebui sa il adaugati in configurarea acestul plugin si la autentificarea in website, vom avea:

  1. Nume utilizator
  2. Parola WordPress
  3. Cod de securitate

In acest mod, este destul de greu sa avem probleme. Probleme legate de securitate WordPress, sunt destul de multe in Internet si mai ales din cauza administratorilor care nu au cunostinte suficiente pentru configurarea platformei WordPress, sau cunostinte de optimizare SEO. In primul rand, problemele vin de la utilizarea numelui de utilizator „admin”, este un lucru foarte grav apoi, parolele folosite sunt de ex. „gigi23”, sau „1234”, etc. O parola trebuie sa fie de genul – $%76GHt@12=+Z13. Haideti sa facem un test cu un configurator de parole care sa ne spuna in cat timp se poate afla o parola simpla si una complicata, cu un computer care foloseste softuri de acest gen!

  1. Parola gigi23 – aproximativ 180 Secunde.
  2. Parola $%76GHt@12=+Z13 – Aproximativ 4476650254127 Ani!

Interesant nu? Este foarte important sa folosim o parola cat mai grea pentru evitarea problemelor. La logarea in website-ul nostru am adaugat si un cod de securitate WordPress, in afara codului de autorizare. Acest cod de securitate se genereaza automat la fiecare logare. In plus, daca o persoana incearca sa atace website-ul nostru, dupa adaugarea unei parole sau cod de securitate gresit de 2 ori, IP-ul se blocheaza, adica respectivul nu mai poate accesa website-ul nostru pentru cel putin 60 de minute. Mai mult, calea catre pagina de logare este aproape imposibil de gasit – nu exista /admin sau wp-admin, wp-login.php, etc. Iata cum arata pagina de logare in site:

Securitatea in WordPress Securitate WordPress Securitate WordPress &#8211; Securitate Site Web securitatea in wordpress

Daca aveti sau ati mai avut probleme de securitate WordPress si nu stiti cum sa aveti un website bine securizat, ne puteti contacta pentru aplicarea unui serviciu de securitate si va garantam ca nu veti avea probleme. In articolul urmator voi discuta despre securitatea fisierelor si a directoarelor din WordPress, o alta problema cu care se confrunta foarte multi administratori de website-uri.

Import baze de date in WordPress – exista multe cazuri in care se schimba website-uri de pe platforme ca Magento, Joomla, Prestashop, sau alt CMS, pe platforma WordPress si in general, acest lucru se intampla din cauza optimizarii SEO, a optimizarii on-page, serviciu care se poate aplica mult mai usor la WordPress. Problemele intampinate sunt la importarea bazei de date si in special la magazinele online. Compania noastra poate importa orice baza de date in platforma WordPress, la un pret minim.

Dezactivare bara de administrare din WordPress.

 Dupa instalarea versiunii WordPress 3.1, am fost placut surprins de bara de administrare care i-mi aparea in partea de sus a site-ului. Am crezut ca este un mod de administrare mai usor insa, m-am inselat. Problemele aparea de fiecare data cand faceam modificari si teste pe site-urile in lucru. O data cu site-ul, se incarcau si CSS-urile, pentru „Admin Bar„, chestie enervanta, trebuia sa ies din administrare de fiecare data pentru a efectua testele corect.

Am atasat un plugin gratuit care face acest lucru in mod automat. Se instaleaza ca orice plugin, se activeaza si optiunea „Admin Bar„, va disparea. Daca se doreste activarea acesteia, dezactivati plugin-ul si lucrati in liniste.

Descarcati: Dezactivare-Admin-Bar

.htaccess WordPress – dupa instalarea standard WordPress, are un fisier .htaccess, doar cu setarile de baza daca sunt setate URL-urile SEO Friendly. Am sa va dau un exemplu de .htaccess, care poate fi utilizat pe orice platforma WordPress. In acest fisier este dezactivata optiunea ETag, este redirectionat domeniul de la .www, la non www, index.html sau index.php, va fi directionat catre radacina (numele de domeniu) si controlul asupra cache si mod expire. Aceste optiuni le folositi doar daca este necesar. Eu folosesc toate optiunile pentru a putea avea un .htaccess WordPress Profesional.

Blogurile pe platforme WordPress, sunt cele mai avantajoase la ora actuala. Exista in Internet, foarte multe Template WordPress, gratuite sau profesionale create de profesionisti si care nu au preturi exagerate. Avantajele acestei platforme sunt multiple insa, cel mai mare avantaj este modul in care se poate promova un site pe platforma WordPress. Computerscom SEO Romania, este creat sub aceasta platforma si pot spune ca sunt foarte multumit. Daca v-ati hotarat sa aveti un WordPress Blog, pe site-ul nostru gasiti suficiente articole SEO, de optimizare si Promovare Web.

Optimizare WordPress – pentru ca avem experianta in acest domeniu, am sa va dau cateva din secretele de optimizare WordPress. Aceasta platforma, este una dintre cele mai bune si mai usor de administrat, exista plugin-uri pentru aproape orice domeniu, se poate instala si in limba romana, articolele create sunt indexate foarte repede in motoarele de cautare. Dupa instalarea platformei WordPress, primul lucru si cel mai important este activarea URL-urilor prietenoase (SEO Friendly). In partea stanga al panoului de administrare, accesati „Legaturi Permanente” si bifati optiunea „Structura Personalizata”. In casuta laterala adaugati  /%postname%/ . In acest mod, URL-urile din site-ul Dumneavoastra, vor fi de forma „http://www.computerscom.ro/articole-seo/”

Nume (necesar):
Pagina Web (necesar):
Email (adresa valida):
Telefon:
Cuvinte cheie:
?
Cuvinte cheie sau expresii, separate prin virgula.
Alegeti un serviciu:
Detalii promovare:
Timp oferit:

Expert WordPress – Instalarea corecta a Plugin-urilor – Dezvoltatorii de plugin-uri pentru platforma WordPress, sunt si ei pe categorii, de la incepatori pana la adevarati experti in programarea web. Instalarea de plugin-uri care nu sunt testate si controlate, pot aduce foarte mari probleme pentru site-ul Dumneavoastra. Am sa va dau cateva exemple din problemele care pot aparea la instalarea plugin-urilor. In primul rand, trebuie sa facem tot posibilul ca pagina noastra web, sa fie valida XHTML, CSS si daca se poate si HTML5. Pentru acest lucru va trebui sa controlam toate posibilitatile pentru a nu avea probleme dupa instalarea plugin-urilor.

viteza wordpress  Accelerare viteza WordPress accelerare wordpress

WordPress, in comparatie cu alte platforme gratuite, are foarte multe posibilitati de optimizare a paginilor web. Exista foarte multe plugin-uri pentru acest CMS, pentru care nu se percep taxe si care ne sunt de mare ajutor. In acest articol voi incerca sa descriu un plugin foarte important care ar trebui sa existe pe orice platforma. Sunt sigur ca acest plagin este folosit de multe persoane, insa se poate controla daca este instalat corect. Dupa instalarea si configurarea corecta a acestui plugin, am optinut o viteza mai mare de incarcare a site-ului meu in browser. Se presupune ca Google, va pune accent pe viteza de incarcare a paginilor web in browser si va cataloga site-urile dupa aceste criterii. Un site web configurat corect, ar trebui sa depaseasca 87%, din testele oferite de Page Speed. Daca nu ati instalat Page Speed, va sfatuiesc sa o faceti si sa testati pagina dvs. web. Puteti vedea viteza de incarcare in browser si eventualele erori ale paginilor web care trebuiesc inlaturate. Am specificat in articol-ul Accelerare viteza WordPress si Firefox, exista doua moduri de optimizare a fisierelor din site-ul nostru, manual, adica prin combinarea fisierelor css, php, js, sau cu ajutorul unor plugin-uri.  (mai mult…)

 © 2008-2016  Computerscom SEO Romania