Page Speed - Optimizare SEO

by Optimizare SEO
9 ani ago
2493 Views

Page Speed – Incarcare rapida in browsere

Am discutat de cateva ori pe forum-uri sau in comentariile de pe diverse bloguri despre Page Speed. Ce este defapt Page Speed si cum ne ajuta ! Page Speed, este un Add-on, pentru browser-ul Mozila Firefox, care se instaleaza sub un alt Add-on, pe nume Firebug.

Cu toate ca Page Speed, este creat de Google, inca nu au reusit sa-l implementeze in Google Chrome. Acest proiect este inca in lucru si speram ca anul acesta sa fie activ. Acest Add-on, de la Google, din punctul meu de vedere este foarte important si am sa va explic de ce. Inainte de asta, pot spune ca in discutiile mele pe diverse forum-uri, sau blog-uri, am fost contrazis de cativa webmasteri.

Culmea este ca m-au contrazis doar cei care au site-uri de prezentare servicii SEO si optimizarea pentru site-ul lor era sub 85%. Oricum, in cateva cuvinte am sa va explic cum folositi si cum puteti ajunge la performante mai ridicate cu site-ul Dumneavoastra.

Instalare Page Speed:

  • Instalati Mozila Firefox
  • In meniul principal (cel de sus), mergeti la Tools -> Add-ons si in casuta de cautare scrieti Firebug. Daca nu gasiti, sau nu este denumirea exacta Firebug, atunci mergeti aici: Firebug si cautati acest Tool, dupa care il puteti instala.
  • Dupa instalare, veti avea in partea dreapta-jos, a browser-ului Mozila Firefox, o iconita (Firebug si Page Speed), pe care o puteti accesa.
  • Dupa instalarea Firebug, trebuie sa instalati Page Speed. Puteti descarca de aici: Page Speed , sau instalati pentru Firefox.
  • Dupa instalare, accesati Firebug si optiunea Page Speed din meniu.

Page Speed SEO Google

Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, am facut un test pentru Computerscom SEO Romania , este foarte greu sa ajungi la o asa performanta, insa merita incercat. Toate problemele care vor aparea cu rosu, va trebui sa le rezolvati. Pentru acest lucru, aveti doua articole SEO importante pe care ar trebui sa le cititi, Combinarea Fisierelor CSS si JavaScript si Paralelize Download Acros Hostname .