Joomla

...articole SEO si Web Design, din aceasta categorie...

Import baze de date in WordPress – exista multe cazuri in care se schimba website-uri de pe platforme ca Magento, Joomla, Prestashop, sau alt CMS, pe platforma WordPress si in general, acest lucru se intampla din cauza optimizarii SEO, a optimizarii on-page, serviciu care se poate aplica mult mai usor la WordPress. Problemele intampinate sunt la importarea bazei de date si in special la magazinele online. Compania noastra poate importa orice baza de date in platforma WordPress, la un pret minim.

In acest articol voi arata cateva din etapele de promovare Joomla, insa se pot folosi la orice website sau CMS. Joomla, in ultimul timp a avut parte de schimbari radicale, mai ales trecerea la Joomla 1.6. Foarte putine persoane folosesc Joomla 1.6, insa dupa parerea mea in cel mai scurt timp va exista o trecere in masa de la joomla 1.5, la Joomla 1.6. Acest lucru depinde de dezvoltatorii acestui CMS si cei care se ocupa de crearea componentelor, a modulelor si plugin-urilor Joomla.

Ce ar trebui sa stim despre promovare in general ! Prezentarea produselor sau serviciilor in Internet, se fac prin intermediul paginilor Web. O pagina Web, bine optimizata, poate trece la etapa de promovare online sau mai popular, se poate accelera ocuparea unui loc mai bun in motoarele de cautare.

Promovare Joomla si Internet Marketing

 • SEO (Search Engine Optimization), sau Optimizare pentru Motoarele de Cautare si aici facem referire in special la Google. Pagina noastra Web, trebuie sa indeplineasca cateva standarde pentru a putea concura cu alte pagini care prezinta aceleasi servicii sau produse. Daca pagina noastra Web, din punct de vedere al optimizarii, are un procent ridicat, cu siguranta vom fi inaintea celorlalte. Puteti testa cat de bine este optimizata pagina Dumneavoastra, cu Page Speed, un tool de la Google, care va arata problemele din site si modul de eliminare al erorilor.
 • SEM (Search Engine Marketing), sau Internet Marketing. In Internet, sunt foarte multe firme care se ocupa de acest domeniu si pot spune ca exista si firme serioase care au persoane cu experienta. Dupa optimizarea paginilor Web, ( eliminare erori, combinari de fisiere CSS, JavaScript, optimizare imagini, titluri, descrieri, cuvinte cheie sau continut), se poate trece la marketing-ul online. In aceasta etapa se poate inscrie site-ul in directoare Web, pe forum-uri, se poate participa la discutii pe blog-uri sau se pot crea blog-uri gratuite unde se face o prezentare la serviciile sau produsele noastre si se pune cate un link catre site-ul nostru.
 • SMO (Social Media Optimization), sau promovarea prin intermediul retelelor sociale. Acest serviciu este foarte important pentru un site Web. Promovarea prin retelele sociale, aduce vizitatori destul de multi si link-uri catre site. Crearea unui cont pe Twitter, DiGG, StumbleUpon, Delicious, sau alte retele si prezentarea articolelor noastre, va accelera ocuparea unui loc mai bun in motoarele de cautare. Un add ons, pentru firefox care poate fi extrem de avantajos, este si Yoono . Dupa crearea conturilor in retelele sociale, instalati acest add on pentru Firefox si la crearea unui articol sau adaugarea unui produs in site, aveti posibilitate sa adaugati automat in retelele sociale articolul sau produsul nou.

Joomla 1.6 Computerscom Sunteti pregatiti pentru Joomla 1.6 ? joomla 1

Joomla este un CMS, din ce in ce mai stabil si cu foarte multi utilizatori. La ora actuala, inca mai exista site-uri in Internet care folosesc joomla 1.0, trecerea de la Joomla 1.0 la 1.5, a fost destul de riscanta si de complicata pentru unii utilizatori. Iata ca la ora actuala se discuta tot mai mult de Joomla 1.6, care are ca schimbare principala sistemul ACL (Access Control List). Sistemul ACL, este destul de complicat si trebuie un pic de timp pentru a te familiariza cu el. Ar trebui sa incepeti utilizarea de Joomla 1.6, care este deja la versiunea RC1. In acest mod veti fi avantajati la migrarea de la 1.5 la 1.6. Cu siguranta, nu toti webmasterii vor face aceasta trecere, insa este bine de stiut ca ce  ofera Joomla 1.6, 1.5 nu poate oferi.

Cerintele pentru server, la aceasta noua varianta sun un pic mai mari si nu toate serverele din Romania, sunt apte pentru Joomla 1.6. Ar trebui sa aiba instalat o versiune de PHP 5.2 sau mai mare si MySQL 5.0.4 sau mai mare. Acest lucru il puteti verifica in panoul de administrare, la meniul Help si System Info. Daca serverul nu are aceste versiuni de PHP sau MySQL, nu incercati instalarea de Joomla 1.6.

Dupa parerea mea, problema cea mai grava va fi legata de extensiile Joomla 1.6. Acest lucru va fi in functie de cat de repede vor lucra dezvoltatorii de componente, module si plugin-uri. In general, acestia urmaresc discutiile de pe forum-uri si incerca sa rezolve problemele cat mai repede. Dupa parerea mea, valul de trecere de la Joomla 1.5 la 1.6, va fi foarte mare in momentul in care va iesi versiunea stabila, insa mare atentie, testati stabilitatea componentelor, pentru ca pot aduce mari probleme !

Un exemplu de Joomla 1.6 aveti aici: Joomla 1.6 Computerscom

Alte articole SEO interesante:

Joomla SEO – Artio Joom SEF, partea a treia

Joomla Configurare SEO Joomla SEO – Artio Joom SEF, partea a treia joomla seo

Pentru ultima parte a discutiei noastre deschise pentru Joomla SEO, respectiv pentru componenta Artio JoomSEF, a mai ramas de configurat fiecare articol sau pagina din site, dupa dorintele Dumneavoastra. Trebuia sa aveti grija ca titlul si descrierea pentru un articol sau pagina, sa fie cat mai relevant si sa contina si doua din cuvintele cheie adaugate. Cu cativa ani in urma, la cheywords, se facea o insiruire de cuvinte cheie chiar daca nu existau in text-ul din pagina sau articol. Google, a modificat algoritmii in timp si acum este indicat sa folosim intre 5-8, cuvinte cheie. (mai mult…)

Joomla SEO – Partea a doua Artio

Configurarea artio - Joomla SEO Joomla SEO – Artio JoomSEF, partea a doua artio logo

Dupa cum am specificat in prima parte a articolului Joomla SEO, configurare Artio JoomSEF, optiunile pot ramane la aprecierea Dumneavoastra, eu voi arata doar optiunile de baza pentru Joomla SEO Artio.

 • Rewrite keywords – Daca lasati aceasta optiune dezactivata si veti opta pentru adaugarea altor cuvinte cheie pentru un articol sau pagina, acestea se vor adauga in plus fata de cuvintele cheie adaugate in Joomla. Indicat este sa activati acesta optiune si sa puneti manual cuvintele cheie pentru fiecare articol sau pagina.
 • Rewrite description – Optati pentru activarea acestei optiuni si modificati descrierile pentru articole si pagini.

Cu aceste optiuni, am incheiat configurarea plugin-ului Artio JoomSEF, ramane doar sa activati plugin-ul si sa treceti la configurarea componentei pentru Joomla SEO.

Joomla SEO – Configurarea componentei Artio JoomSEF

Componenta Artio JoomSEF, se instaleaza aproape configurata mai sunt necesare doar cateva optiuni de modificat.

Configurare componenta Artio JoomSEF Joomla SEO – Artio JoomSEF, partea a doua componenta artio setari

Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, eu am modificat doar cateva optiuni pentru Artio JoomSEF Joomla SEO. In primul rand va trebui sa bifati optiunea de activare Joomla Artio JoomSEF.

 • Use Title Alias – Activati aceasta optiune, pentru a avea un alias link, astfel puteti modifica titlul link-ului cum doriti sau se va prescurta automat.
 • Show Category – Este indicat sa activati acesta optiune, pentru a avea in link-urile din site si denumirea categoriei. Astfel veti scapa de duplicate content.

Puteti opta si pentru activarea sectiunilor, insa dupa parerea mea, link-urile vor fi prea lungi. Atentie ! Dupa configurarea Artio JoomSEF si publicarea articolelor sau paginilor in site, daca sunt indexate de Google, optiunile nu mai trebuiesc modificate. O data indexate ele vor avea o cale, de ex. http://www.computerscom.ro/artio/configurare-artio-joomsef, adica numele site-ului, categoria si numele articolului. Daca se opteaza si pentru activarea sectiunii, calea va fi: http://www.computerscom.ro/seo/artio/configurare-artio-joomsef, adica va aparea si numele sectiunii, articolul fiind de negasit la acesta cale. Daca totusi nu aveti de ales si doriti in timp modificarea acestor optiuni, va trebui sa faceti redirect 301, pentru fiecare articol si pagina din site.

Aici inchei si partea a doua despre Joomla SEO, configurarea Artio JoomSEF, urmand sa cititi partea a treia din acest articol

Artio JoomSEF – Joomla SEO

prima parte     partea a treia

Joomla SEO – Config. Artio JoomSEF

Joomla SEO Joomla SEO – Configurare Artio JoomSEF artio

Joomla SEO – Joomla, este cel mai folosit CMS (Content Management Sistems), la ora actuala. Daca dorim sa avem un site bine optimizat, va trebui sa folosim cateva componente gratuite sau cu bani. Astazi voi prezenta configurarea componentei Artio JoomSEF, un subiect pentru Joomla SEO. Pot spune ca folosesc aceasta componenta de catva timp si m-am obisnuit cu setarile care trebuiesc facute, nu spun ca a fost usor insa, in timp totul se poate invata. Am sa discut despre Joomla SEO, respectiv componenta Artio JoomSEF, voi arata optiunile de baza care trebuiesc folosite dupa instalarea componentei.

Pentru inceput faceti download la componenta Artio JoomSEF, de aici aceasta este versiunea free, puteti opta pentru o varianta platita sau puteti cauta o altfel de varianta in Internet. Mentionez ca am testat si functioneaza cu succes variantele Artio JoomSEF 3.3.3, sau varianta Artio JoomSEF 3.4.0. Nu spun ca variantele noi nu sunt bune, insa nu sunt testate de mine.

Dupa instalarea componentei, primul lucru care trebuie facut este configurarea plugin-ului Artio si activarea acestuia. Multe persoane nu activeaza plugin-ul dupa instalarea componentei sau nu il configureaza corect.

 

Joomla SEO – Configurare Plugin Artio JoomSEF

Joomla SEO - Activare si configurare Plugin Joomla SEO – Configurare Artio JoomSEF plugin artio joomsef

Joomla SEO – Optiuni Plugin Artio JoomSEF

 • Use sitename in page titles – Aceasta optiune ne da posibilitatea de a include numele site-ului in toate titlurile din site. Trebuie sa aveti grija cu aceasta optiune, daca veti scrie un titlu pentru un anumit articol care sa aiba maxim 55/60, de caractere si veti activa aceasta optiune, cu siguranta titlul va ajunge mult mai lung si nu va fi placut pentru motoarele de cautare. Eu prefer sa ramana titlul asa cum il pun, fara numele site-ului. Numele site-ului il puteti modifica din Global Configuration, sau in fisierul configuration.php (site name). Aceasta este prima parte a articolului Joomla SEO, despre configurarea componentei Artio JoomSEF, din experienta pe care am acumulato in domeniul SEO, pot spune ca articolele cu un continut mai mare, nu aduc avantaje, drept pentru care am impartit acest articol in trei parti.

Joomla SEOArtio JoomSEF, mergi la partea a doua{jcomments on}


Am citit pe Internet, tot felul de discutii si nelamuriri la instalarea si configurarea componentelor SEO, am creat acest articol unde voi raspunde vizitatorilor la problemele intampinate cu Joomla, componente Joomla, duplicate content, componenta Artio JoomSEF, duplicate meta description, etc. Modulele si componentele instalate si configurate incorect, in special componentele SEO, pot crea mari probleme site-ului dvs. Aici puteti lasa orice comentariu cu problemele intampinate in Joomla. Computerscom SEO Expert, pentru Joomla, WordPress, Drupal, Linux, ISPConfig, va sta la dispozitie pentru orice problema in domeniile enumerate mai sus ! Componente Joomla, sunt foarte multe la ora actuala, insa nu toate sunt bune. Ultima din categoria componente Joomla, instalata si testata de noi, a fost iJoomla SEO, o componenta excelenta pentru SEO, dar cu o mare problema. Dupa instalare am constatat ca site-ul meu nu mai era valid XHTML si nici nu puteam scoate erorile, apoi la un test cu Page Speed, procentul scazuse de la 95%, la 92%, 3 procente pentru o componenta este prea mult. Pentru categoria componente Joomla, sunt foarte multe lucruri de discutat, drept pentru care am creat acest articol pentru persoanele care au probleme la instalarea de componente Joomla.

Duplicate Content

Duplicate content, aceasta este o mare problema in Joomla. Exista diverse pluginuri si componente care ajuta la eliminarea duplicate content, insa nu in totalitate. Problemele apar atunci cand nu stii unde sa cauti si cum sa rezolvi problema cu duplicate content. Artio JoomSEF, va poate ajuta in aceasta problema, insa trebuie sa stiti bine ce faceti cu aceasta componenta. Artio JoomSEF, lucreaza bine doar dupa multe modificari si configurari in codul sursa.

Joomla SEO – dupa crearea fisierului robots.txt (informatii aici ), urmeaza eliminarea articolelor (inclusiv din article trash), eliminarea link-urilor catre Joomla, eliminare Feed-uri, eliminare module care nu sunt necesare, meniuri (inclusiv din menu trash) si la Global Configuration sa adaugati descrierea site-ului si cuvintele cheie.

Dupa aceasta curatare, va trebui sa activam optiunea de URL SEO FRIENDLY. Din meniu, in partea stanga sus, alegem site si intram in Global Configuration. Aici in partea dreapta va trebui sa activam optiunea Search Engine Friendly URLs si Use Apache mod_rewrite apoi intram in root, acolo unde exista fisierele si directoarele site-ului si schimbam numele fisierului htaccess.txt in .htaccess

Acum aveti Joomla curatata si cu URL-uri prietenoase, ramane doar sa instalati o componenta profesionala cu care putem avea un website la standarde SEO superioare. Va sugerez Artio JoomSef, estevarianta Freesaucu plata. Varianta Free, nu are optiuni profesionale, indicat ar fi sa optati pentru varianta full sau sa cautati pe internet o altfel de varianta !! La ora actuala, cea mai stabila varianta pe care eu am testato, este Artio 3.6.5. are optiuni si pentru sitemap, ping pentru Google, Yahoo, Bing si multa alte facilitati.

Detalii instalare si configurare Artio JoomSef, gasiti aici : Artio JoomSef

Joomla este unul dintre cele mai iubite CMS-uri, la ora actuala exista foarte multi utilizatori de Joomla. Acest CMS, ofera posibilitati multiple de creare a unui website Profesional. Exista site-uri de anunturi create in Joomla, site-uri de vanzari auto, portaluri si foarte multe pagini de prezentare sau pagini simple pentru diverse firme sau companii.

Este foarte important sa stii cum instalezi Joomla si sa elimini componentele, modulele si link-urile nefolositoare. In primul rand si cel mai important lucru la instalarea unui website pe un anumit server, este sa nu permitem motoarelor de cautare sa intre in paginile neterminate. Pentru acest lucru apelam la fisierul robots.txt. Daca acest fisier nu exista in root (acolounde am pus continutul site-ului sau unde am instalat Joomla), il putem crea. Cu notepad de la Windows, creem un fisier cu numele robots.txt si scriem in el doar doua randuri – User-agent: * si dedesubt Disallow: * in acest mod motoarele de cautare nu vor mai indexa nimic din website. Atentie ! – nu uitati la terminarea website-ului sa dati drepturile necesare pentru crawlere, puteti folosi fisierul robots.txt, care exista in Joomla.

 © 2008-2016  Computerscom SEO Romania