Ce este Page Rank ! | Google Update PR 2011

by Optimizare SEO
8 ani ago
309 Views

Daca bine imi amintesc, am inceput sa dau o importanta mai mare la Page Rank, prin anul 2003 sau 2004. La momentul acela nu eram foarte interesat de acest subiect si nu dadeam o foarte mare importanta. Lucrurile acestea erau inca noi in Romania. Datorita acestui serviciu oferit de Google, foarte multe persoane au avut enorm de castigat, datorita vanzarii de link-uri si puterii pe care o avea Page Rank, in acel timp.

La fel ca si cuvintele cheie (keywords), Page Rank, a inceput sa aiba o tot mai mica importanta si ca drept dovada nu s-a mai facut update de PR, din Aprilie 2010. Se spune ca Google, in anul 2010, a fost foarte ocupat cu noutatile aparute (Android şi Chrome ) sau AdSensee si Webmaster Tools, la care au adus imbunatatiri foarte mari.

Licenta detinuta de Google, pentru Page Rank, ar trebui sa expire anul acesta, ea a fost reinnoita in anul 2003, iar brevetul Page Rank, este valabil pana in anul 2017 si detinut de Universitatea Stanford, unde fondatorii de la Google au studiat. Punctul meu de vedere, este ca un update se va face luna aceasta, daca expertii din Google i-si vor face timp pentru acest lucru.  Oricum, dupa un update de PR, site-urile care vor face un pas inainte, se vor bucura de puterea link-urilor din site si ca importanta pentru vizitatori va creste. Nu este acelasi lucru cand vezi un website cu PR0 si unul cu PR4 sau peste, este totusi un merit pentru site-ul respectiv.

Page Rank 2011

Etichete: , , , , ,

16 comentarii

 • Andrei spune:

  Intradevar dupa cum zici si u pagerank a aparut la sfarsitul anului 2003 cand avea o foarte mare importanta pana la sf anului 2008, in 2009 a inceput lansarea treptata la Page Speed ce are cea mai mare importanta acuma, Page Rank nu mai are nici o valuare cel putin aceasta este parerea mea daca zic ceva gresit va rog sa ma corectati !!!

 • Nu trebuie sa corectam nimic Andrei ! Este doar o parere din partea ta. Eu nu pot spune ca nu are nici o valoare, totusi face parte din cei aprox. 200 de algoritmi de la Google. Mai cred ca un website cu PR, mare are totusi putere in link-uri. Este o parere doar !

 • Tibi spune:

  Corect, PR a fost si va ramane important.

 • Stefan spune:

  Atat PR, PS si KW sunt 3 lucruri elementare ale unui website.

  Ca se pune accent mai mare pe PS si nu pe PR este altceva.

  Acum 5 miliarde de ani nu exista internet.
  Acum 1 miliard de ani se foloseau KW.
  Acum 200 de ani se folosea PR.
  eeee, „tehnologia” a avansat la un nou modul PS.
  Este normal sa se puna accent pe asta deoarece mi se pare ce-a mai logica, ca si proverbul „Clientu nostru, stapanu nostru” … un vizitator trebuie sa fie placut surprins si in totalitate multumit de un website.

  Ce vreau sa zic este ca aceasta este o scara ierarhica.

  KW -> PR -> PS

  Se considera ca lucrurile peste care am trecut, sunt firesti si orice site trebuie sa le aibe si se pune accent pe ultimul !

  Stima.

 • Andrei spune:

  page speed este din 2003 nu de 200 de ani 😀
  Page Speed il ridici la 90% foarte repede in cateva min dar de la 90% in sus e mai cu dichisuri 😀

 • Marian Velea spune:

  Pai da ! Cu Page Speed, este destul de greu ! Sunt foarte multe de invatat.

 • Victor spune:

  Nici un element/algoritm luat singur in parte nu are importanta, ci doar combinat impreuna cu altele. Keywords nu are nici o importanta daca nu e combinat in Titlu+Descriere+Continut.
  Aveti grija daca faceti schimb de link-uri sa nu folositi Blogroll pentru ca Spiderul Google daca vede acelasi link pe mai multe pagini care apartin aceluiasi IP nu le mai baga in seama. Un Web link care apare in toate paginile unui site are relevanta doar daca acel site foloseste SEO Hosting, care are mai multe Clase de IP „C” pentru diferite pagini.

 • Skinnerul spune:

  Nu stiu ce vor face cu Page Rank, dar ca sa-l scoata definitv ar simti fiecare webmaster cate un minus, si ar disparea tool-urile de verificare page rank, acolo tot a fost o investitie. Parerea mea e sa mai ramana 10 – 50 de ani, e bine sa ai si o nota pe site cum a spus si administratorul computerscom „Nu este acelasi lucru cand vezi un website cu PR0 si unul cu PR4 sau peste, este totusi un merit pentru site-ul respectiv.”

 • Skinnerul spune:

  dar dupa toate subiectele discutate pe internet, si parerile altora, si parerea mea este ca never nu o sa mai vina. Desi Google e plin cu surprize ar fi posibil sa aduca de data asta ceva mai tare si mai util pentru noi toti.

 • Dupa cum am mai spus, pareri sunt multe, nu putem sti exact. Google a investit multi bani in acest serviciu, ar fi posibil sa vina cu ceva nou, insa cu ce ar putea veni. Ar trebui o munca de inca cateva luni bune, daca nu ani, sa genereze un alt mod de a cataloga site-urile. Ma uit pe Youtube, la diverse filmulete si am vazut prezentarea pentru Page Speed, va fi luat in considerare cu siguranta.

 • Se pare ca ai prezis corect, chiar astazi a fost update de PR. sa continui cu astfel de preziceri ca faci si bani 🙂

 • Aron spune:

  Am mai citit pe net, dar nu am gasit clar raspuns la intebarea mea … sa zicem ca am 3 site-uri pe acelasi IP. Daca fac un schimb de link de ex. 3-way (site-ul meu A -> site partener -> site-ul meu B) .. cum va fi vazut de google? ca un schimb de link reciproc, sau unul nereciproc, mai valoros? Deci are rost sa ma chinui adaugand linkuri pe siteul A, ca sa incerc sa dezvolt siteul B, sa conduca catre acesta liunkurile primite? Mersi anticipat, sper ca ati inteles intrebarea.

 • In general motoarele de cautare nu dau importanta prea mare link-urilor de pe acelasi server, sau acelasi IP. Link-urile sunt bune, important este sa fie pus in body si cat mai sus. Ceva concret nimeni nu stie, se intampla lucruri ciudate la Google, chiar de neinteles.

 • Aron spune:

  mersi mult 😉

 • About Web spune:

  Page Rank a fost dezvoltat de Google pe vremea cand erau studenti la Stanford. Licenta exclusiva va expira in 2017. Intre timp, ei lucreaza la Google Caffeine, deci in cazul in care nu vor mai dori sa cheltuie bani pe PageRank pe care tot ei l-au creat, s-ar putea sa vina cu o aplicatie noua sa nu mai fie nevoiti sa plateasca degeaba licenta la fiecare cativa ani.

Comments are now closed.