Articole Diverse

...articole SEO si Web Design, din aceasta categorie...

AMP (Accelerated Mobile Pages) AMP (Accelerated Mobile Pages) AMP Accelerated Mobile Pages


AMP (Accelerated Mobile Pages)Ce este AMP? AMP (Accelerated Mobile Pages), se pare ca este o modalitate de a construi pagini web pentru continut static, care au ca scop o incarcare rapida in browser. Structura AMP este formata din trei parti diferite dupa cum urmeaza:

 • AMP HTML
 • AMP JS
 • Google AMP Cache

AMP HTML, afiseaza continutul in format HTML, simplu, pentru o cat mai mare performanta si acesta este motivul pentru care majoritatea site-urilor de stiri il folosesc. O structura AMP, arata cam asa:

<!doctype html>
<html ⚡>
<head>
<meta charset="utf-8">
<link rel="canonical" href="hello-world.html">
<meta name="viewport" content="width=device-width,minimum-scale=1,initial-scale=1">
<style amp-boilerplate>body{-webkit-animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both;-moz-animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both;-ms-animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both;animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both}@-webkit-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@-moz-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@-ms-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@-o-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}</style>
<noscript>
<style amp-boilerplate>body{-webkit-animation:none;-moz-animation:none;-ms-animation:none;animation:none}</style>
</noscript>
<script async src="https://cdn.ampproject.org/v0.js"></script>
</head>
<body>Hello World!</body>
</html>

amp AMP (Accelerated Mobile Pages) amp 1Rezultatele AMP, se pot vedea in UK, USA, Brazilia, Germania, Franta, Spania, Indonezia, India, Mexic, Japonia, Rusia si in curand se va aplica si pe Romania. Eu il folosesc pe site-urile din UK si cu siguranta am instalat si pe cateva din Romania, pentru ca va fi vizibil si aici cat de curand.

Am gasit in Internet, dupa multe cautari un plugin care intr-adevar isi face treaba insa, au trebuit ceva modificari. Atasez acest plugin pentru persoanele care doresc sa testeze si sa se familiarizeze cu AMP (Accelerated Mobile Pages).

Descarcati: AMP (Accelerated Mobile Pages)

Pagespeed Insights pagespeed 100/100 PageSpeed 100/100 pagespeed insights


PageSpeed 100/100 pagespeed 100/100 PageSpeed 100/100 pagespeed 100 100PageSpeed 100/100 – iata ca dupa un an si trei luni revin cu un articol despre PageSpeed Insights, un tool gratuit de la Google, cu care se poate controla cat de bine este optimizat site-ul nostru. Daca veti scrie pe Google, expresia „PageSpeed Insights”, veti vedea ca titlul arata asa – „Web Performance. Learn more about web performance„! Dupa parerea mea si nu cred ca sunt singurul care gandeste asa, Google, nu a angajat persoane incapabile care sa dezvolte diverse tool-uri.

Google PageSpeed Insights, ne arata viteza de incarcare a site-ului nostru in browser, pentru dispozitivele mobile si calculatoare de birou sau laptop-uri. Foarte multe persoane care lucreaza in domeniul SEO, spun ca nu conteaza insa, eu sunt de alta parere.

Oare nu conteaza daca site-ul meu se incarca in 3 secunde sau jumatate de secunda? Internetul pe dispozitivele mobile inca este destul de slab si incarcarea unui website in browser este destul de greoaie, drept pentru care ar trebui sa ne gandim ca optimizand site-ul nostru, putem avea mai multi vizitatori.

PageSpeed 100/100, pentru Computerscom

Website-ul nostru are scor PageSpeed 100/100 si chiar ne bucuram pentru ca acest scor arata cata experienta avem in domeniul optimizare SEO, mai exact – optimizare SEO, on-page. Platforma folosita de noi este WordPress, cel mai bun CMS, la ora actuala. Haideti sa testam Computerscom.ro, cu Google PageSpeed Insights, sa ne convingem!

Procedura de optimizare SEO, on-page, nu este destul de usoara si acesta este motivul pentru care nu prea gasiti website-uri optimizate bine. OK, nu poti avea un scor PageSpeed 100/100, pe orice website insa, macar un 90%, nu? Un specialist in domeniul SEO, poate sa faca acest lucru fara probleme. In cazul in care aveti nevoie de ajutor, nu ezitati sa ne lasati un comentariu sau sa ne contactati in vederea optimizarii site-ului Dvs. Nu aveti decat de castigat si nu trebuie sa aveti scor PageSpeed 100/100, este bine sa depasiti 87-90%. Companiile sau persoanele care ofera servicii de optimizare SEO, ar trebui sa aiba macar un scor PageSpeed 90%, sau mai mult.

Daca Dvs., gasiti site-uri cu un scor bun, noi vom pune un link din aceasta pagina catre site-ul respectiv si scorul PageSpeed Insights. Am fi bucurosi sa avem cat mai multe link-uri catre website-uri optimizate bine.

SEO 2015 – Incepand cu anul acesta, strategiile de promovare pentru motoarele de cautare vor fi mult mai dificile? Promovarea unui website pentru ocuparea unei pozitii de top va avea la baza continutul unic, link-urile naturale si retelele sociale. Daca in anul 2013 si 2014, inca se mai foloseau strategii SEO necontrolate, metode „Black Hat”, directoare web slabe si comentarii pe bloguri din nise diverse, anul 2015, va fi anul cu cele mai multe disparitii din Google, ale site-urilor slabe sau care folosesc metode mai putin legale. Sa revenim si sa ne amintim ce este de fat SEO!

Securitate WordPress Securitate WordPress Securitate WordPress &#8211; Securitate Site Web securitate wordpressSecuritate WordPress – am mai discutat pe unul din site-urile noastre despre securitatea unui website dezvoltat pe platforma WordPress. Am creat acest articol pentru ca foarte multe persoane sau companii folosesc platforma WordPress, la site-uri de prezentare, blog-uri, magazine online sau chiar portaluri de anunturi. Siguranta unui website este legata in general de parola utilizata la sistem si ascunderea paginii de logare insa, nu este suficient la ora actuala. Pentru platforma WordPress, puteti folosi diverse plugin-uri, care va ajuta sa securizati website-ul.

Problema este ca daca folositi prea multe plugin-uri, website-ul Dvs., se va incarca destul de greu in browser. In general, firmele de hosting aloca o memorie de 40M, pentru un website instalat si nu este suficient daca folosim mai multe plugin-uri care fac diverse servicii. Exista foarte multe plugin-uri care consuma memorie multa. Inainte de a dezvolta subiectul „Securitate WordPress”, am sa arat cum putem mari memoria alocata de server si modul in care testam plugin-urile care consuma resurse foarte multe.

In sistemul de fisiere WordPress, va trebui sa cautam fisierul wp-config.php si sa adaugam urmatorul cod:


define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '128M' );

In cazul in care acest cod, nu mareste memoria de la 40M, la 64 sau 128 (in functie de cerintele sistemului Dvs.), va trebui sa discutati cu firma de hosting, sa permita update-ul de memorie alocata site-ului. Pentru controlarea memoriei alocata va trebui sa creati un fisier PHP, in care sa adaugati un cod, il urcati pe server si il accesati din browser.

Cod pentru informatii server:


<?php phpinfo(); ?>

Fisierul respectiv il puteti descarca de pe serverul nostru si sa il adaugati in sistemul de fisiere WordPress, acolo unde se afla si fisierul wp-config.php, dupa care scrieti in browser – http://numele-site-ului-dvs.ro/info.php. Aici va trebui sa cautati campul cu – „memory_limit”, care in mod normal este de 40M. Descarcati fisierul INFO.PHP

OK! Lucruri mai serioase – SECURITATE WORDPRESS

Pentru cateva minute de lucru la website-ul nostru, nu merita sa riscam pierderea datelor. Hakerii, folosesc tot felul de softuri speciale pentru atacarea unui website si cred ca ar trebui sa ne luam toate masurile de siguranta prin studierea articolelor despre securitate WordPress. Dupa instalarea platformei WordPress, la logarea in panoul de administrare va trebui sa folosim un nume de utilizator si o parola. Din punctul meu de vedere acest lucru nu este suficient! Exista un plugin care se numeste – Stealth Login Page, care ne da posibilitatea adaugarii unui cod de siguranta. Codul de siguranta va trebui sa il adaugati in configurarea acestul plugin si la autentificarea in website, vom avea:

 1. Nume utilizator
 2. Parola WordPress
 3. Cod de securitate

In acest mod, este destul de greu sa avem probleme. Probleme legate de securitate WordPress, sunt destul de multe in Internet si mai ales din cauza administratorilor care nu au cunostinte suficiente pentru configurarea platformei WordPress, sau cunostinte de optimizare SEO. In primul rand, problemele vin de la utilizarea numelui de utilizator „admin”, este un lucru foarte grav apoi, parolele folosite sunt de ex. „gigi23”, sau „1234”, etc. O parola trebuie sa fie de genul – $%76GHt@12=+Z13. Haideti sa facem un test cu un configurator de parole care sa ne spuna in cat timp se poate afla o parola simpla si una complicata, cu un computer care foloseste softuri de acest gen!

 1. Parola gigi23 – aproximativ 180 Secunde.
 2. Parola $%76GHt@12=+Z13 – Aproximativ 4476650254127 Ani!

Interesant nu? Este foarte important sa folosim o parola cat mai grea pentru evitarea problemelor. La logarea in website-ul nostru am adaugat si un cod de securitate WordPress, in afara codului de autorizare. Acest cod de securitate se genereaza automat la fiecare logare. In plus, daca o persoana incearca sa atace website-ul nostru, dupa adaugarea unei parole sau cod de securitate gresit de 2 ori, IP-ul se blocheaza, adica respectivul nu mai poate accesa website-ul nostru pentru cel putin 60 de minute. Mai mult, calea catre pagina de logare este aproape imposibil de gasit – nu exista /admin sau wp-admin, wp-login.php, etc. Iata cum arata pagina de logare in site:

Securitatea in WordPress Securitate WordPress Securitate WordPress &#8211; Securitate Site Web securitatea in wordpress

Daca aveti sau ati mai avut probleme de securitate WordPress si nu stiti cum sa aveti un website bine securizat, ne puteti contacta pentru aplicarea unui serviciu de securitate si va garantam ca nu veti avea probleme. In articolul urmator voi discuta despre securitatea fisierelor si a directoarelor din WordPress, o alta problema cu care se confrunta foarte multi administratori de website-uri.

Optimizare SEO On-Page – ce ar trebui sa stim despre optimizarea unui website, pentru cresterii traficului organic si ocuparea unui loc fruntas in motoarele de cautare. Optimizarea SEO, on-page, se refera la partea tehnica a unui website. Serviciul de optimizare SEO on-page, trebuie aplicat fiecarui website, inainte de permiterea motoarelor de cautare la indexarea continutului.

Upgrade Flynax Upgrade Flynax 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0 upgrade flynaxUpgrade Flynax 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0 – am tot discutat in articolele create pe acest website, despre Flynax. Flynax, este un script cu care se poate realiza orice model de website, de la site de prezentare si pana la un portal profesional de anunturi imobiliare, anunturi auto, oferte de transport, turism, etc. Agentia noastra este specializata in acest domeniu si putem face upgrade la toate versiunile de Flynax.

Daca aveti un website dezvoltat pe Flynax si nu stiti cum sa faceti upgrade la o versiune mai noua, ne contactati si rezolvam problema in cel mai scurt timp. Ultima versiune de stabila de Flynax, este versiunea 4.3.0. Indiferent de versiune folosita de Dvs., noi putem trece la o versiune mai noua sau la ultima versiune de Flynax.

Trecerea de la o versiune la alta se face destul de greu. Trebuie upgradata baza de date, fisierele din admin, template, fisierele de sistem, etc. Daca nu aveti experienta cu acest script, nu va sfatuiesc sa incercati un upgrade Flynax, riscati sa nu mai aveti site-ul online, sau sa pierdeti datele.

Versiuni pentru Upgrade Flynax 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0

 • Flynax Classifieds – 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0
 • Flynax Auto – 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0
 • Flynax Realty – 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0
 • Flynax Boats – 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0
 • Flynax Pets – 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0
 • Flynax Escort – 4.0.0, 4.0.1, 4.1.0, 4.2.0, 4.3.0

Creare website transport persoane Creare website transport persoane creare website transport


Creare website transport persoane – website-urile de transport sau turism, au o structura mult mai complicata decat un website de prezentare. In Internet, exista destule companii care ofera transport in diverse tari din Europa, cu autocare sau microbuze. Genul acesta de website, trebuie sa aiba un motor de cautare intern si o baza de date speciala.

Ofertele catre client ar trebui sa aiba sistem de booking si detalii cat mai multe despre transportul respectiv. De asemenea, o structura profesionala pentru un astfel de website, va aduce si vizitatori mai multi pentru ca site-ul va fi indexact altfel si va aparea in rezultatele organice mult mai repede.

Structura unui website transport persoane

 • Sistem de administrare profesional
 • Categorii separate pentru ofertele de transport
 • Categorii separate la sistemul de Blog
 • Sistem de rezervare (booking)
 • Motor de cautare intern
 • Localizarea pe harta a destinatiei
 • Posibilitati de plata online

O astfel de structura poate depasi suma de 700 Euro, insa afacerea Dvs. in mediul online poate avea succes garantat. Ofertele adaugate in website pot fi pentru bilete de avion, transport de persoane cu autocar sau microbuz, coletarie, oferte de vacanta, inchirieri auro, etc.

Optimizare pentru mobile – daca aveti un website care nu este compatibil cu dispozitivele mobile, ar trebui sa luati in considerare faptul ca pierderea este destul de mare. Nu trebuie sa va ganditi doar la traficul venit de pe aceste dispozitive, trebuie sa va ganditi ca acest lucru a devenit unul din cei mai importanti algoritmi ai motorului de cautare Google.

Servicii SEO – serviciile SEO, reprezinta totalitatea procedeelor prin care un website va fi pozitionat pe primele locuri la cautarile efectuate pe motoarele de cautare. Persoanele care navigheaza pe Internet, cauta servicii sau produse prin intermediul motoarelor de cautare. Dupa crearea unui website, daca este optimizat si promovat corect, el va aparea pe prima pagina sau chiar pe primele locuri ale motoarelor de cautare.

Servicii SEO – Internet Marketing

Servicii SEO – optimizare a site-ului pentru motoarele de cautare, sau (Search Engine Optimization), un serviciu care are ca scop ridicarea paginilor Web, in rezultatele „organice” efectuate pe Google, Yahoo, Bing, etc. atunci cand se folosesc expresii sau cuvinte cheie.

Computerscom SEO Romania, ofera servicii SEO profesionale, de Optimizare Site, Promovare Web, Internet Marketing, SEM(Search Engine Marketing), statistici si consultanta SEO, sau Web Design. Firmele sau companiile care detin pagini Web si nu apar in TOP-ul, motoarelor de cautare, pot apela la serviciile noastre profesionale din acest domeniu. Pentru obtinerea de pozitii superioare in motoarele de cautare, un website trebuie sa indeplineasca anumite conditii altfel, nu va tine pasul cu site-urile concurente, care ofera servicii sau produse asemanatoare.

 Page 1 of 2  1  2 »
 © 2008-2016  Computerscom SEO Romania